UPPDATERING: Thailändsk polis säger att kanadensisk man som hävdade att han blivit rånad och attackerad i Patong ljög och startade ett slagsmål med en grupp thailändska män

Patong –

En kanadensisk turist har åtalats för att ha slagits offentligt innan han rapporterades till det thailändska immigrationskontoret efter att han först hävdat att han blivit attackerad och rånad.

Enligt thailändsk polis ljög mannen och hade faktiskt startat bråket.

Våra tidigare berättelser:

Fem män ska ha attackerat en kanadensisk man innan de tog hans klocka och pengar i Patong.

En kanadensisk man som ska ha blivit attackerad av en grupp på fem män i Patong vägrade att betala för hans mat och dryck på en restaurang före händelsen, enligt restaurangägaren som berättar en helt annan historia än turisten.

Nu till uppdateringen:

Patongpolisen berättade för Phuket Express på torsdagen (2 marsnd) att efter en fullständig utredning fann de, enligt dem, att William Lamarche-Saint-Louis, 28, kanadensisk medborgare, inte blev rånad som han sa först. Den faktiska situationen var ett slagsmål mellan Mr William och strandförsäljare som rann ut i en närliggande strandrestaurang.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att William förra månaden satt på en strandsäng medan han var kraftigt berusad. Strandförsäljaren bad William att betala för strandsängen eller så var han tvungen att beställa en drink först innan han kunde sitta. Mr William blev upprörd och startade ett verbalt argument och ett fysiskt slagsmål med fyra thailändska män, enligt thailändsk polis.

William och de andra tre thailändska männen åtalas för offentliga slagsmål och kroppsskada. Patongpolisen sa att de thailändska männen också anklagades för att de slogs och att de inte rapporterade händelsen omedelbart, oavsett vem som startade den.

William har redan bötfällts med 4,000 XNUMX baht och hans beteende har rapporterats till Phukets immigrationsbyrå.

William har inte gjort några offentliga kommentarer om den thailändska polisen som säger att hans ursprungliga vittnesmål var felaktigt och han har inte heller släppt ytterligare uttalanden till pressen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.