UPPDATERING: Karon Authority säger att svart vatten som rinner ut i havet inte kommer från företag

Karon –

Avloppsvatten som rinner ut på Karon Beach kommer inte från företag utan regn sköljs bort genom en kanal, sa myndigheterna i Karon.

Först vår tidigare historia:

Lokalbefolkningen uppmanar myndigheterna att undersöka efter att illaluktande svart vatten hittats som rinner ut i havet vid Karon Beach.

Nu till uppdateringen:

Karon kommuns biträdande borgmästare Wanlop Nadon och hans team inspekterade området. Herr Wanlop berättade för Phuket Express att det svarta vattnet rann ut i havet efter att regn sköljt bort sediment i kanalen.

”Kanalen har inte muddrats på mer än tio år. Regnet sköljde sedan bort detta sediment i havet.” sade Wanlop.

”Den ursprungliga planen för större kanalmuddring var två gånger om året men det gjordes inte eftersom entreprenören inte fortsatte att arbeta. Den kortsiktiga planen är att muddra kanalen så snart som möjligt. Det här svarta vattnet kommer från naturen men vi förutom att det har påverkat turismen.” Wanlop lade till.

”Dessutom har vi beordrat tillfällig stängning för många restauranger i närheten av Karon kommun tills de har förbättrat sina avloppsreningssystem. Vi har fortsatt att se till att mer än 200 företag i Karon har renat sitt avloppsvatten innan det släpps.” avslutade Wanlop.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.