Ukrainare fick böter i Phuket för inget körkort efter att ha blivit misstänkt för att vara en olaglig taxichaufför i Chonburi

Phuket -

En ukrainsk förare bötfälldes med 1,000 XNUMX baht i Phuket för att han saknade giltigt körkort. Han reste från Chonburi med vänner till Phuket. En thailändsk taxichaufför var orolig för att han var en illegal minibussförare.

Patongpolisen berättade för Phuket Express under den gångna helgen att de underrättades av en thailändsk förare att det fanns en minibuss med en vit Chonburi-skylt och en utländsk förare och passagerare i Patong. Den thailändska chauffören var oroad över att den utländska chauffören var en illegal taxichaufför.

Patongpolisen och Phukets turistpolis anlände till Pracha Nukroh Road där de hittade minivanen med en vit registreringsskylt (personligt fordon). Föraren var MR. ANDRIL MINDAUN, 35, av ukrainsk nationalitet. Han är registrerad som bosatt i Chalong, Phuket. Det fanns ytterligare en ukrainsk och några asiatiska passagerare inne i minivanen.

Minivansägaren identifierades som MR. ALEKSEI KKHAEV, 39, en rysk medborgare som bor i Nongprue, Banglamung. Minivansföraren MR. ANDRIL berättade för polisen att han är en vän till minivansägaren MR. ALEKSEI. Han hade lånat MR. ALEKSEIs minivan. HERR. ANDRIL bad sin andra ukrainska vän att köra minivanen från Chonburi till Phuket med honom.

HERR. ANDRIL berättade för polisen att när de var i Phuket, MR. ANDRIL körde minivan för sin ukrainska vän och andra asiatiska vänner eftersom han är bekant i området. Han sa att han INTE hyrde ut minivanen eller blev anställd för att köra minivanen. Men MR. ANDRIL fick böter på 1,000 XNUMX baht för att ha kört utan körkort.

*****************************************

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.