91 havssköldpaddsägg hittade på Phuket Beach

Phuket -

Nittioen gröna havssköldpaddsägg har hittats på en strand i Thalang.

En tjänsteman i Sirinat National Park berättade för Phuket Express att på onsdagsmorgonen (1 marsst) klockan 8:00 meddelades de av en lokal person, Mr. Kreangkrai Deejom, att en grön havssköldpaddsmamma höll på att lägga ägg klockan 5:00 på en strand nära Sai Koo Bay.

Nationalparkens tjänstemän hittade spåren efter mamman som är cirka 100 centimeter bred. Totalt hittades 91 gröna sköldpaddsägg inne i boet.

Äggen flyttades till ett säkert område vid Nai Yang Beach i närheten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.