88 havssköldpaddsägg hittade på Phuket Beach

Phuket -

Totalt har 88 gröna sköldpaddsägg hittats på en strand i Thalang.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att spår efter en moder havssköldpadda hittades på en strand i Cherng Talay i måndags (27 februari). Havssköldpaddsboet hittades i närheten.

Totalt hittades 88 gröna sköldpaddsägg i boet. Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för skador från vädret.

DMCR tror att om cirka 55 dagar kommer havssköldpaddsungarna att kläckas.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.