Den årliga Phuket Heroines' Festival officiellt tillkännagiven

Phuket -

Den årliga Phuket Heroines' Festival har tillkännages officiellt och den kommer att bli större och mer speciell än tidigare, sade myndigheterna i Phuket.

En presskonferens hölls under den gångna helgen i Thalang Historical Park i Baan Reang, Thep Krasattri, Thalang-distriktet.

Presidenten för Phuket Provincial Administration Organisation, Rewat Areerob, berättade för Phuket Express att festivalen kommer att hållas från 13 mars till 15 marsth, 2023 från 5:00 och framåt i Thalang Historical Park i Thep Krasattri. I år kommer det att bli större och mer speciellt än tidigare, enligt Rewat.

Det viktigaste ögonblicket för evenemanget är det historiska uppträdandet av Thao Thep Krasattri och Thao Si Soonthorn. De två hjältinnorna och förfäderna till Phuket kämpade och offrade sig med tapperhet för att skydda landet där många fortfarande lever fredligt idag. Den berömda thailändska sångerskan och skådespelerskan Gam Witchayanee och Nui Sugira kommer att presenteras som de två hjältinnorna i en reenactment.

Det kommer att finnas många andra aktiviteter som traditionella ljus- och ljuduppträdanden, försäljning av olika produkter och lokal mat från Phuket med mer än 200 stånd och mycket mer.

Direktören för Thailands turistmyndighet i Phuket Office (Phuket TAT) Lertchai Wangtrakundee sa till Phuket Express att festivalen också är avsedd att stärka lokal och kulturell turism.

Kinesiska turister är en ny generation som är intresserade av lokal och kulturell turism, tillade Lertchai.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.