Makha Bucha Day återvänder nästa måndag tillsammans med alkoholförbud

Nationellt —

Makha Bucha är en viktig religiös dag för thailändska buddhister. I år infaller det nästa måndag, den 6 mars, som kommer att markeras med många religiösa ceremonier och sammankomster med levande ljus. För dem som inte följer buddhistiska traditioner är Makha Bucha fortfarande erkänd som en betydelsefull dag, men främst för sitt förbud mot alkoholförsäljning.

Den näst viktigaste buddhistiska högtiden i Thailand infaller på fullmånedagen i den tredje månmånaden, som vanligtvis infaller i februari eller mars. Dagen är ett tillfälle för thailändska buddhister att hylla Buddha och hans lära.

Betydelsen av Makha Bucha går tillbaka till Buddhas tid, för mer än 2,500 1,250 år sedan. Enligt buddhistiska skrifter samlades denna dag XNUMX XNUMX av Buddhas lärjungar spontant för att lyssna på en predikan av Buddha.

Händelsen var anmärkningsvärd eftersom lärjungarna inte hade kallats och de kom från olika platser utan föregående överenskommelse. Man tror att denna samling av Buddhas lärjungar var ett tecken på deras renhet och hängivenhet till Buddhas läror.

Förbud mot alkoholförsäljning och stängning av platser

Även om Makha Bucha-dagen kanske inte har samma religiösa betydelse för icke-buddhister, är det ändå en viktig aspekt av thailändsk kultur, och alla som vistas i kungariket bör respektera den i enlighet därmed.

Nästa måndag förväntas det att de flesta regeringskontor kommer att stängas liksom även andra privata företag för att respektera det religiösa iakttagandet. Dessutom är Makha Bucha en totalförbudsdag för alkoholförsäljning i Thailand som gäller över hela landet, vilket inkluderar stormarknader, närbutiker, hotell, restauranger som säljer alkohol och naturligtvis alla typer av nöjesställen.

Stängningen av platser tjänar som en påminnelse till thailändarna om att Makha Bucha är en dag för introspektion och eftertanke. Det är en möjlighet för individer att begrunda sina handlingar och beteenden och göra en medveten ansträngning för att leva enligt buddhismens principer, som inkluderar:

  1. Skada inte andra levande varelser.
  2. Stjäl inte.
  3. Engagera dig inte i sexuell promiskuitet.
  4. Skvallra inte eller ljug.
  5. Drick inte alkohol.

Även om företag i vissa områden kommer att förbli öppna för kunder, är dessa platser vanligtvis föremål för strikta regler och riktlinjer, vilket säkerligen innehåller ett förbud mot att servera alkohol eller någon form av underhållning.

För icke-buddhister kan de enkelt delta i detta evenemang genom att undvika alkoholhaltiga drycker och underhållning, besöka ett lokalt tempel, engagera sig i välgörenhetsaktiviteter eller bekvämt utöva mindfulness och självreflektion.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.