Thailand stärker turismbanden med Kina

PRESSMEDDELANDE:

Vid det senaste högprofilerade mötet mellan kinesisk kultur- och turismminister och thailändsk turist- och sportminister och undertecknandet av avsiktsförklaringen mellan TAT och China Tourism Group Travel Services.

Bangkok, 27 februari 2023 – Thailand fortsätter att stärka turismbanden med Kina efter det uppmärksammade mötet mellan HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, Thailands minister för turism och sport, och HE Mr. Hu Heping, kultur- och turismminister i Folkrepubliken Kina, som äger rum i Peking den 21 februari 2023.

Närvarande vid mötet var också HE Mr. Atthayut Srisamut, Thailands ambassadör i Kina, den kungliga thailändska ambassaden i Peking, och Mr. Yuthasak Supasorn, guvernör för Thailands turistmyndighet (TAT).

HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, Thailands minister för turism och sport, sa "På den thailändska regeringens och det thailändska folkets vägnar vill jag uttrycka vårt uppriktiga tack till den kinesiska regeringen för dess fortsatta förtroende för Thailand som en föredragen semesterdestination och för att inkludera kungariket bland de 20 pilotdestinationerna för återupptagandet av gruppresor från Kina.”

Under mötet skickade minister Phiphat en inbjudan till minister Hu Heping att besöka Thailand. Han gav också en uppdatering om Thailands förberedelser för att välkomna kinesiska turister, och upprepade den thailändska turistnäringens pågående ansträngningar för att stärka turismsamarbetet med Kina. Sist men inte minst underströk han Thailands beredskap att främja mobilisering av mänskliga resurser och återuppliva det kulturella utbytet mellan de två nationerna.

Minister Hu Heping framhöll samtidigt att Kinas president Xi Jinpings senaste besök i Thailand för att närvara vid den 29th Asien-Stillahavsområdet ekonomiskt samarbete Ekonomiskt ledarmöte i Bangkok som betydelsefullt för att stärka de långvariga kinesisk-thailändska relationerna. Han noterade att den kinesiska regeringen insåg vikten av turism och kulturellt utbyte mellan de två nationerna, varför Thailand inkluderades bland de 20 pilotländerna för återupptagandet av utgående gruppresor från Kina.

Minister Hu Heping tillade att ministeriet för kultur och turism skulle fortsätta att samarbeta med ministeriet för turism och sport för att organisera det årliga kinesiska nyårsfirandet i Thailand.

I år är det 48 år av diplomatiska förbindelser mellan Thailand och Kina. Det markerar också 17 år av samarbete mellan TAT och Kinas ministerium för kultur och turism och den kinesiska ambassaden i Thailand för att organisera det kinesiska nyårsfirandet i Thailand – ett av fem länder runt om i världen som firar de största kinesiska nyårsfestligheterna utanför Kina.

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa ”Under mötet diskuteras också en möjlighet att samarbeta kring att anordna Månfestivalen i Thailand. Detta skulle bidra till att ytterligare stärka relationerna mellan den offentliga och privata sektorn såväl som folket i Kina och Thailand."

I år infaller midhöstfestivalen, även känd som Moon Festival eller Mooncake Festival den 29 september.

Samtidigt, den 22 februari 2023, bevittnade minister Phiphat undertecknandet av en avsiktsförklaring (LOI) mellan TAT och China Tourism Group Travel Services Corporation Limited.

Vid evenemanget diskuterade TAT-guvernören Yuthasak tillsammans med TAT:s vice guvernör för den inhemska marknaden, Thapanee Kiatphaiboon, med Lei Haisu, ordförande för China Tourism Group Travel Services om främjandet av turismupplevelser av hög kvalitet och tvåvägs turismsamarbete. .

I år, från 1 januari till 15 februari, välkomnade Thailand 161,540 300,000 kinesiska turister. Antalet förväntas nå 5 XNUMX under de första tre månaderna och XNUMX miljoner för hela året.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.