Phukets största berättelser från den senaste veckan: mongoler arresterade, ryssar och thailändare arresterade i cannabisbutik och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 20 februari 2023 till söndagen den 26 februari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Tre mongoler har gripits efter att de stulit ett kreditkort från en singapore vid Patong Pier innan de använde det för att köpa dyra produkter.
    De står åtalade för stöld, bedrägeri och användning av andras kreditkort.
  2. Phuket planerar att förbinda Wichit och Chalong i Mueang Phuket-distriktet med en bro.

Planen för bron är åtta meter bred och 280 meter lång.

3. En rysk man och en thailändsk kvinna har gripits i en cannabisbutik i Patong.

Mr. RYCHKOV KIRILL, 34 rysk medborgare. Han anklagas för att ha arbetat utan tillstånd.

Apiradee Hanyek, 39, anklagas för att sälja en kontrollerad ört (cannabisknoppar) utan tillstånd.

4. Mer än 500 motorcykelolyckor i Phuket har involverat utländska turister på bara två månader, sade relevanta tjänstemän.

XNUMX procent av dem saknar körkort, några hade baddräkter, körde i hög hastighet och var inte bekanta med vägar.

5. Myndigheterna i Patong försöker lösa ett problem med alger som blommar på stranden.

Patongs kommun har fortsatt att rensa upp alger på Patong-stranden varje dag på grund av den nuvarande blomningen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.