Thailändskt te utsett till 7:e bästa alkoholfria drycken i världen av TasteAtlas

Thailändskt te rankades på sjunde plats bland de 100 bäst rankade alkoholfria dryckerna i världen av TasteAtlas, en reseguideplattform.

TasteAtlas är en onlinematatlas som erbjuder information om autentiska och traditionella rätter från olika delar av världen. Det låter användare utforska intressanta rätter efter region, land eller ingrediens, och ger också en plattform för användare att föreslå rätter, recept och rekommendationer.

Söndagen den 19 februari släppte webbplatsen sin lista över 100 bäst rankade alkoholfria drycker i världen, och Thai Tea, även kallat Thai Milk Tea, rankades som sjunde på listan.

Thai Tea, känt som Cha Thai eller Cha Yen i Thailand, är en populär dryck som görs genom att kombinera svart te med kondenserad mjölk och toppa det med förångad mjölk. Denna orangefärgade dryck serveras vanligtvis kall med is, och den presenteras vanligtvis i ett högt plastglas med sugrör i lokala dryckesbutiker.

Kredit: PR Thai Government och Taste Atlas

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.