Polisen varnar för att bilfjärrkontroller hackas på bensinstationen i Thalang

Thalang –

Polisen varnar förare efter att bilfjärrkontroller hackades på en bensinstation i Thalang där förare inte kunde låsa och låsa upp fordon.

Polischefen i Sakoo, överste Salan Santisartsanakun, berättade för Phuket Express att de underrättades av bilförare på en PTT-bensinstation nära Phukets internationella flygplats om problemet denna vecka. Många bilförare märkte att de inte kunde låsa och låsa upp sina bilar. Efter fem minuter, när polisen kom till bensinstationen, fungerade alla deras bilfjärrkontroller som vanligt.

Överste Salan sa till Phuket Express att det kan finnas någon som försökte koppla bort fjärrkontrollsignalerna med bilarna. När förare tryckte på låsknappen på sin fjärrkontroll låstes inte deras bilar. Om förare inte kollade innan de lämnade sina bilar kunde misstänkta öppna sina bilar och stjäla från dem.

Se till att din bil är låst innan du lämnar den. Om något misstänkt hittas ring 191 sa överste Salan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.