Phuket planerar att koppla ihop Wichit och Chalong med en bro

Phuket -

Phuket planerar att förbinda Wichit och Chalong i Mueang Phuket-distriktet med en bro.

Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, besökte Phuket denna vecka. Mr. Phiphat besökte också området där ett broprojekt är planerat för att koppla samman Wichit-distriktet och Chalong-distriktet. Broprojektet är vid Mudong-kanalen.

Mr. Phiphat berättade för Phuket Express att bron kommer att förbättra transporterna. Planen för bron är åtta meter bred och 280 meter lång.

Bron kommer att vara mycket användbar för både lokalbefolkningen och turister samt lösa trafikproblem, sa Phiphat.

Dessutom blir bron ett nytt landmärke och kan i framtiden göra en promenadstråk i närheten.

Phuket Express noterar dock att det slutliga godkännandet och en tidslinje kring brokonstruktionen ännu inte är tillkännagiven eller klar vid presstid.

Inte heller kostnaderna för projektet gavs av Phiphat, tillägger The Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.