Mer än 500 motorcykelolyckor på två månader i Phuket med utländska turister, säger tjänstemän

Phuket -

Mer än 500 motorcykelolyckor i Phuket har involverat utländska turister på bara två månader, sade relevanta tjänstemän.

Ett möte hölls i morse (22 februarind) och leddes av Phukets viceguvernör Arnuparb Rodkhwan Yodrabam.

Vice guvernör Arnuparb berättade för Phuket Express. "Många olyckor nyligen har involverat utländska motorcykelförare."

Våra tidigare berättelser:

Tjugo franska motorcykelförare har gripits efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Fyrtiofyra utländska förare har gripits i Patong för att de inte hade körkort.

Chefen för konsulatet för det franska kontoret i Phuket träffade Patong-polisen efter att 20 franska motorcykelförare arresterades.

En grupp utländska motorcykelåkare varnades enligt uppgift för att vara till allmän olägenhet innan ett slagsmål med lokalbefolkningen bröt ut på Bangla Road i Patong.

Två utlänningar och tre thailändare greps efter att ha slagits om motorcykelracing i Patong.

En fransk motorcykelförare har åtalats för påkörning efter att en thailändsk fotgängare ådragit sig allvarliga skador i Patong.

”I de flesta olyckorna har de utländska turisterna hyrt motorcyklar. 500 procent av dem saknar körkort, några hade baddräkter, körde i hög hastighet och var inte bekanta med vägar. Från januari till februari inträffade mer än XNUMX olyckor med utländska turister, förklarade vice guvernör Arnuparb.

"Vi försöker lösa konsekventa problem med motorcykeluthyrningsföretag som hyr ut till turister utan ordentlig dokumentation för att förhindra trafikolyckor och motorcykelåkare," tillade viceguvernör Arnuparb.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.