Tysk man ska ha fått böter på 2,000 XNUMX baht utan kvitto efter att ha åkt motorcykel i Phukets gångtunnel

Phuket -

En tysk man ska ha fått böter på 2,000 5,000 baht, sänkt från XNUMX XNUMX baht, utan kvitto efter att han åkt motorcykel in i Chalong tunnelbanan.

En tysk man, vars identitet undanhölls på hans begäran, berättade för Phuket Express att i går (20 februari)th) vid 5:00 körde han motorcykel in i Chalongs gångtunnel. Han stoppades kort därefter av polis.

De ville bötfälla honom med 5,000 2000 baht men han sa att han inte hade tillräckligt med pengar. Han gav XNUMX baht till polisen vid vägkanten utan att få ett kvitto.

Den tyske mannen sa att det inte fanns några internationella skyltar på flera språk som tyska för att varna för att motorcyklar inte fick komma in.

Han hävdade att han inte visste att han bröt mot trafikreglerna och var orolig för att poliser kan ha brutit mot policyn genom att inte skriva en korrekt biljett.

Polisen i Phuket uppgav att de skulle undersöka frågan efter att klagomålet blivit viralt på thailändska sociala medier.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.