UPPDATERING: Tre mongoler arresterades efter att ha använt stulet kreditkort för att köpa dyra produkter i Phuket

Phuket -

Tre mongoler har gripits efter att de stulit ett kreditkort från en singapore vid Patong Pier innan de använde det för att köpa dyra produkter.

Vår tidigare historia:

En grupp utlänningar ska ha använt andra stulna kreditkort från andra utlänningar för att köpa högprisprodukter i Phuket.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att den 11 februarith, 2023. Mr. Choi Mei Choo, en malaysisk medborgare, och Miss Ho See Ling, en singaporeansk medborgare, lämnade in en anmälan till Patong-polisen. De berättade för polisen att deras plånbok stals vid en pir i Patong. Ett kreditkort användes sedan för att köpa dyra produkter i Phuket eftersom SMS-meddelanden om produkterna sedan skickades till deras mobiltelefoner.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att i går, (19 februarith), arresterade de Ms. Saruul Baatar, 33, Ms. Tsogoo Ariunsaikhan, 30, och Mr. Dulguun Bayarmunkh, 28, alla är mongoliska medborgare. De står åtalade för stöld, bedrägeri och användning av andras kreditkort.

Patongpolisen sa att företag i Phuket kan komma för att träffa de misstänkta om de misstänker att de använt stulna kort på sina platser. De misstänkta kommer att förbli häktade för att möta sina juridiska thailändska anklagelser och när de väl dömts och har fullgjort sina straff kommer de att svartlistas och deporteras till Mongoliet.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.