Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Inträdesavgift för godkända turister, Cobra Gold 2023 och mer

FOTO: Matichon

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 13 februari 2023, till söndagen den 19 februari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. Thai Man åtar sig 1200 km vandring till fots för att fria till sin flickvän

Bruden sa ja!

2. 1,900 XNUMX kinesiska flyg kommer att landa i Thailand när kinesiska turister börjar återvända i stort antal

Välkommen tillbaka!

3. En ung medlem av "Vildsvin" ungdomsfotbollslag som räddades från Thai Cave avled i Storbritannien

Vila i frid.

4. 6000 amerikanska soldater, det största antalet på ett decennium, för att delta i Cobra Gold 2023 i östra Thailand med start i slutet av februari

Huvuddeltagarna i årets utbildning kommer att vara Thailand, USA, Singapore, Japan, Indonesien, Sydkorea och Malaysia. Kina, Indien och Australien kommer att delta i det humanitära biståndsuppdraget.

5. Thailändska kabinettet godkänner inträdesavgift för internationella ankomster

Avgiften på 150 baht kommer att tas ut från land- och sjöpassagerare och 300 från flygpassagerare. Avgiften kommer inte heller att tillämpas på innehavare av diplomatpass, giltiga arbetstillstånd eller särskilda arbetstillstånd för specifika yrken.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.