Ryska ex-pat-par från Pattaya får böter efter att ha åkt jetski i Krabi-skyddat område

Krabi –

En rysk man och hans fru som är ex-klappar som bor i Pattaya fick böter på 20,000 XNUMX baht efter att ha åkt vattenskoter i ett skyddat område i Mueang Krabi.

En video av de två utlänningarna som åkte på vattenskoter vid en vik nära Hong Island i Krabi, Khao Thong sub-distrikt blev viralt på sociala medier igår (19 februari)th).

Krabi Marine Office berättade för Phuket Express att videoklippet spelades in av en turbåtsoperatör innan de informerade relevanta tjänstemän.

De två utlänningarna identifierades av tjänstemän som en 47-årig rysk man och hustru. Maken erkände att han och hans fru var de två personerna i videon. Deras namn släpptes inte av Krabi Marine Office.

Paret körde bil och bogserade två vattenskoter från Pattaya för att besöka stränder i södra provinser. De stannade till vid många stränder längs vägen för att åka vattenskoter. De sa att de inte visste att det är förbjudet att åka vattenskoter i den här delen av Krabi.

Krabi Marine Office berättade för Phuket Express att de två vattenskotrarna var registrerade och licensierade i Pattaya. De bötfälldes med 10,000 XNUMX baht vardera för att ha åkt vattenskoter utan tillstånd i ett område som skyddas av miljöskyddslagen.

Krabi Marine Office berättade för Phuket Express att paret hade tagit sig in i ett område där marina aktiviteter för turism är förbjudna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.