Phukets största berättelser från den senaste veckan: utlänningar som använder stulna kreditkort, fransk ryttare åtalad efter påkörning och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 13 februari 2023 till söndagen den 19 februari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Fem män ska ha attackerat en kanadensisk man innan de tog hans klocka och pengar i Patong.

En kanadensisk man som ska ha blivit attackerad av en grupp på fem män i Patong vägrade att betala för hans mat och dryck på en restaurang före händelsen, enligt restaurangägaren som berättar en helt annan historia än turisten.

2. En grupp utlänningar ska ha använt andra stulna kreditkort från andra utlänningar för att köpa högprisprodukter i Phuket.

Dessa misstänkta är asiatiska män men som har möjligen falska amerikanska pass, bär vita kepsar och mask, bär en svart väska och bär svarta skor och har träffat många butiker i Phuket-området, säger polisen.

3. En kanadensisk man som var på väg att lämna kungariket Thailand förhörs efter att hans thailändska flickvän hittades hängd i Patong.

Biträdande nationell polischef Surachate "Big Joke" Hakparn har bekräftat att en thailändsk kvinna som hittades hängd i Patong inte var ett mordoffer och att hennes kanadensiska pojkvän som hölls fängslad på en flygplats och försökte lämna Thailand troligen inte var inblandad.

4. En fransk motorcykelförare har åtalats för påkörning efter att en thailändsk fotgängare ådragit sig allvarliga skador i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att herr BOUAKKAZ står inför anklagelser för hänsynslös körning i hög hastighet och påkörning som orsakat allvarliga skador.

5. En grupp utländska motorcykelåkare varnades enligt uppgift för att vara till allmän olägenhet innan ett slagsmål med lokalbefolkningen bröt ut på Bangla Road i Patong.

Två utlänningar och tre thailändare greps efter att ha slagits om motorcykelracing i Patong.

De inblandade parterna skakade hand och bad varandra om ursäkt för händelsen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.