Rättsliga åtgärder vidtogs mot tretton illegala taxichaufförer i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot tretton illegala taxichaufförer i Phuket.

Phuket Land Transport Office (PLTO) rapporterade under den gångna helgen att relevanta tjänstemän satt upp en checkpoint nära Phukets internationella flygplats i Sakoo-distriktet Thalang.

Sju taxichaufförer (Gröna Plåtar) från andra provinser hittades service i området mot regler och förordningar. Sex taxichaufförer hittades också använda personliga fordon för att överföra turister som illegala taxibilar (Black Plates).

De kränkande taxichaufförerna kommer att dömas till böter och deras körkort kommer att övervägas för 90 dagars avstängning.

Phuket Express noterade att "svarta skyltar" är en term som vanligtvis används av PLTO för att kalla ett normalt personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog) men i stället visade sig användas för att överföra passagerare som en illegal taxi. Under tiden kan taxibilar med gröna registreringsskyltar servas i provinser där de endast har registrerats, även om Phuket-tjänstemän enligt uppgift planerar att mildra denna regel.

Du kanske gillar det här:

Phuket-tjänstemän utreder efter att de har fått många klagomål om att många utlänningar hyr bilar för att de utför illegala taxitjänster.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.