Surat Thani Tourism når högsta tillväxten i Thailand

Surat Thani –

Surat Thani-turismen som inkluderar Samui, Phangan och Tao (sköldpaddsöarna) har nått den högsta tillväxten i landet med turismintäkter som ökat med 900 procent från en 600-procentig ökning av turister år över år.

Surat Thanis guvernör Witchawut Jintoe sa till Phuket Express att enligt ministeriet för turism och sport var Surat Thanis intäkter från turism förra året 27.66 miljarder baht. Antalet har ökat 912.04 procent från 2021. Det var 3,690,642 666 2021 besökare förra året vilket var en ökning med XNUMX procent från XNUMX.

"Dessa siffror har visat att Surat Thani-provinsens intäkter från turism är den högsta i Thailand," tillade Witchawut.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.