Modifierade Krabi Longtail-båtar kantrar tre gånger på två månader med två dödsfall och många skadade

Krabi –

Krabi Marine Office har kallat in cirka 80 longtailbåtar i Krabi som modifierades genom att lägga till tak efter att tre longtailbåtar kantrat med två dödsfall och många människor skadades på två månader.

Våra tidigare berättelser:

Två utländska turister och en båtkapten har räddats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

En malaysisk mamma och hennes sexåriga dotter har dödförklarats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

Nio svenska turister har överlevt efter att en långstjärtad båt kantrat i Krabi.

Direktören för Krabi Marine Office Mr. Mana Nuanwan berättade för Phuket Express i går (16 februari) att de tre longtailbåtar som var inblandade i ovanstående tre incidenter alla hade modifierats genom att lägga till tak för VIP-tjänster.

Taken hade fått mer vind att påverka båtarna och ökade vikten på båtarna vilket kan ha orsakat kapsejsningsincidenterna.

Det finns cirka 80 longtailbåtar i Krabi som modifierats med tak, säger Mana till The Phuket Express. De kallas alla för att bli omtestade för säkerhets skull hos Krabi Marine Office innan Songkran-festivalen där fler turister kommer att besöka Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.