Stor skadad havssköldpadda räddad på ön Samui

Samui Island, Surat Thani-

En enorm, skadad havssköldpadda har räddats efter att ha spolats ut på en strand på ön Samui.

Koh Samui kommun berättade för Phuket Express att lokala invånare hittade en skadad havssköldpadda på Ao Phang Gar Beach i Taling Ngam-distriktet. Samuis distriktschef Mr. Chayaphon Intarasupa gick till stranden för att inspektera området.

De hittade en havssköldpadda som var 77 centimeter bred, 80 centimeter lång och vägde 70 kilo. Ingen mikrochipskod hittades på sköldpaddan. Ett allvarligt sår hittades på skalet.

Sköldpaddan togs till Marine and Coastal Resources Centre i centrala Thailandbukten vid Chumphon för behandling och den kommer att släppas tillbaka i havet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.