Viral Bangla Road-kamp mellan utländska motorcykelåkare och lokala thailändare i Phuket drar polisens uppmärksamhet

VIDEO: Daynis Skorsez

Patong –

En grupp utländska motorcykelåkare varnades enligt uppgift för att vara till allmän olägenhet innan ett slagsmål med lokalbefolkningen bröt ut på Bangla Road i Patong.

Ett viralt videoklipp av människor som slåss på Bangla Road blev viralt i sociala medier i går kväll (15 februarith). TPN media har beslutat att inte sända klippet på grund av material som kan störa känsliga tittare.

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermpan Sirikong berättade för Phuket Express att incidenten involverade många utländska motorcykelåkare som orsakade allmän oordning i slutet av Bangla Road. Lokalbefolkningen och polisen försökte varna dem att sluta och avstå men de lyssnade inte.

De utländska motorcykelåkarna ska ha pressat lokala thailändska invånare först innan lokalbefolkningen blev argare och striderna började. Patongpolisen anlände och stoppade till slut båda parter, även om de flesta av de närvarande flydde. Lokalbefolkningen berättade för associerad thailändsk press att motorcykelåkarna var franska.

Patongpolisen fortsätter sin utredning.

Du kanske gillar dessa:

Fyrtiofyra utländska förare har gripits i Patong för att de inte hade körkort.

Chefen för konsulatet för det franska kontoret i Phuket träffade Patong-polisen efter att 20 franska motorcykelförare arresterades.

En fransk motorcykelförare har åtalats för påkörning efter att en thailändsk fotgängare ådragit sig allvarliga skador i Patong.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.