Tjugotvå krokodiler beslagtagits från hus i Thalang, Phuket

Thalang –

Tjugotvå sötvattenskrokodiler beslagtogs från ett hus i Thalang.

I eftermiddag (16 februarith) tjänstemän från Phuket Fisheries och Thalang District Office inspekterade ett hus i ett bostadsområde i Sri Soonthorn. De hade fått ett anonymt klagomål om att babykrokodiler såldes via onlineapplikationer och levererades över hela landet.

Phuket Fisheries tjänstemän berättade för Phuket Express att ägaren av huset, identifierad endast som Mr. Teeradet, 35, presenterade sig för tjänstemän. Tjugotvå sötvattensbarnkrokodiler hittades runt en cementpool i huset. Alla krokodiler beslagtogs.

Teeradet berättade för tjänstemän att han brukade ha en laglig licens att äga och sälja krokodiler men licensen hade gått ut sedan den 9 septemberth förra året.

Phuket Fisheries tjänsteman berättade för Phuket Express att Mr Teeradet anklagas för olagligt innehav av skyddade djur. Han fördes till Thalangs polisstation.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.