Thailändska kabinettet godkänner inträdesavgift för internationella ankomster

Nationellt —

Från juni 2023 och framåt kommer en inträdesavgift på 150-300 baht att tas ut på internationella besökare som vill komma in i Thailand, sa turistminister Phiphat Ratchakitprakarn efter att det thailändska kabinettet godkände avgifterna tisdagen den 14 februari.

Avgiften på 150 baht kommer att samlas in från land- och sjöpassagerare och 300 från flygpassagerare, sade Phiphat, och tillade att den tidigare avgiften var billigare eftersom besökare som anländer till vatten och land sannolikt kommer att stanna i landet bara några dagar.

Alla endagsbesökare skulle vara befriade från avgiften.

Den insamlade avgiften kommer att användas för goda ändamål, sade Phiphat, eftersom vissa delar av den kommer att användas för att täcka sjuk- och olycksfallsförsäkringar för turister under deras vistelse i landet samt för att hjälpa till att återställa lokala turistattraktioner. Den thailändska regeringen förutspår att de kommer att kunna samla in cirka 3.9 miljarder baht i avgifter i år och Phiphat har fortsatt att säga att alla medel kommer att användas helt öppet.

En rapport angav att avgiften kommer att läggas till flygbiljettpriserna, medan regeringen fortfarande diskuterar hur avgiften ska tas ut från land- och sjöresenärer.

Skatten har diskuterats länge men dess godkännande avbröts på grund av Covid-19-pandemin.

Turismministern sa: "Inträdesavgiften kommer att stödja vård för turister. Från 2017 till 2019 använde utländska turister tjänster på offentliga sjukhus och det kostade staten så mycket som 300-400 miljoner baht.”

Det är dock oklart i nuläget i vilken utsträckning avgiften kommer att täcka vård av turister, hur man skulle gå till väga för att hävda detta och många fler frågor.

Avgiften kommer inte heller att tillämpas på innehavare av diplomatpass, giltiga arbetstillstånd eller särskilda arbetstillstånd för specifika yrken, enligt arbetsministeriet.

Barn under två år och transitpassagerare kommer också att vara undantagna
från att betala skatten.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.