Phuket Food Festival (Creative City of Gastronomy) med andra 15 distinkta thailändska festivaler som ska marknadsföras internationellt

PRESSMEDDELANDE:

De utvalda festivalerna är utmärkande för sin plats och är exempel på de många unika och fascinerande festivaler som äger rum i hela Thailand varje år.

Kulturministeriet har identifierat 16 distinkta festivaler från hela Thailand som ska marknadsföras på den internationella scenen i linje med regeringens Bio-Circular-Green ekonomiska modell och främjandet av Thailands 5F soft-power foundations – Food, Film, Festival, Fight och Mode.

De 16 festivalerna är utmärkande för sin plats och är exempel på de många unika och fascinerande festivaler som äger rum i hela Thailand varje år, inklusive världsberömda firanden som Songkran (det traditionella thailändska nyåret) och Loi Krathong.

Marknadsföringen av dessa 16 festivaler är för att ytterligare lyfta fram kungarikets kulturella traditioner och bidra till att generera mer intäkter för lokala samhällen, i linje med thailändsk turisms nya riktning mot en mer hållbar och ansvarsfull turism.

De 16 festivalerna är:

Phuket Food (Creative City of Gastronomy) Festival, Phuket

Ett fantastiskt tillfälle för matälskare, med massor av mat – både lokal och internationell – att avnjutas.

Chao Mae Lim Ko Niao-festivalen, Pattani

En färgstark hemkomstfestival för kinesiska ättlingar från Pattani-provinsen. I år ägde evenemanget rum den 2-8 februari.

Ban Chiangs världsarvsfestival, Udon Thani

Ett firande av den historiska betydelsen av det världsarvslistade Ban Chiang-området, som anses vara den viktigaste förhistoriska bosättningen som hittills upptäckts i Sydostasien. I år ägde evenemanget rum den 10-12 februari.

Hok Peng Festival för att dyrka Phra That Chao Phu Phiang Chae Haeng, Nan

En gudstjänstritual i Wat Phra That Chae Haeng, Phra Aram Luang, i Phu Phiang-distriktet. I år pågår evenemanget 28 februari till 6 mars.

Hae Malai Khao Tok-festivalen, Yasothon

Ett kulturellt firande där tusentals handgjorda girlanger som förbinder poppat ris visas på flöten. I år äger evenemanget rum 1-5 mars på evenemangets område framför Mahachanachai District Office.

Hae Phra Khuen That Festival, Nakhon Si Thammarat

Detta firande ser hur ett långt stycke heligt gult tyg lindas runt basen av en stupa vid Phra Mahathat Woramahawihan. Wat Phra Mahathat. I år pågår evenemanget 2-6 mars.

Korat Street Art, Nakhon Ratchasima

En livlig och färgstark showcase som hyllar kreativa verk av regionala konstnärer.

Sdok Kok Thom Festival, Sa Kaeo

Denna festival belyser det berömda historiska Sdok Kok Thom Khmer-slottet.

Kram & Craft Sakon Festival, Sakhon Nakhon

En festival för att fira lokalsamhällets kulturella kreativitet, som involverar användning av naturliga växter för att färga tyg.

Bun Ban Klang Festival, Chon Buri

Den här ritualen för att skapa meriter utomhus i Phanat Nikhom-distriktet innebär att lokalbefolkningen lägger mat på bananblad skurna i rutor för att avvärja otur. Evenemanget pågår från mars-juni 2023.

Vesak Day Festival, Mae Hong Son

Lokalt känt som Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, är evenemanget en traditionell meritceremoni som hålls på Vesak-dagen, en helig dag för buddhister och vissa hinduer.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa (Festival of Floral Offerings), Saraburi

En traditionell meritceremoni som involverar att ge munkar vita Khao-Phansa-blommor, även känd som Dok Hong Hern (flygande svanblomma), som hålls årligen på Khao Phansa eller buddhistiska fastan.

Phaya Sri Satta Nakarata dyrkansceremoni, Nakhon Phanom

En religiös ceremoni för Naga som tros bo i Mekongfloden vid Phaya Si Sattanakarats mångsidiga gård, inbäddad på Mekongflodens strand. Evenemanget äger rum i juli 2023.

Hom Heet Toi Hoy Roi Jai Tai Lue (Tai Lue Local Festival), Phayao

Detta evenemang hedrar Tai Lue etniska samfund och deras särpräglade traditioner. Utspelar sig i Wat Phrathat Sob Waen: Temple of the Tai Lue Culture, Chiang Kham Town, Yuan, Chiang Kham District, Phayao. Evenemanget pågår 15-16 juli 2023.

Phetchaburi City of Gastronomy Festival, Phetchaburi

Ännu ett bra evenemang för matälskare, där de kan njuta av fantastiska lokala rätter.

Khom San Duang-festivalen, Lamphun

Bokstavligen översatt som en festival med hundra tusen lyktor, är detta en pittoresk fest som ser många flytande lyktor släppa upp i himlen under den årliga Loi Krathong-festivalen i Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan.

Mer information om var och en av festivalerna samt datum för årets evenemang kommer att uppdateras så snart informationen är tillgänglig.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.