En ung medlem av "Vildsvin" ungdomsfotbollslag som räddades från Thai Cave avled i Storbritannien

FOTO: Thailändska PBS

Nationellt —

En av de 12 berömda "vildsvins"-fotbollslagsmedlemmarna som räddades efter att ha fastnat i Thailands Tham Luang-grotta i 17 dagar 2018 har avlidit av okänd orsak när han studerade i Storbritannien.

Duangphet "Dom" Promthep hade varit inlagd på ett sjukhus i 2-3 dagar efter ett fall, rapporterade thailändska medier. Den tonåriga fotbollsspelaren lades på en ventilator men avled plötsligt. Han uppges ha fått en huvudskada.

Rapporten om Doms bortgång publicerades på sociala medier idag, den 15 februari, av en tjänsteman från Tham Luang Khun Nam Nang Non National Park, Kamon Khunngamkwamdee.

Dom, 18, var en av de 12 fotbollsspelare som överlevde efter att ha blivit instängd i den översvämmade Tham Luang-grottan i Chiang Rai-provinsen 2018. Hans vildsvinsteam hade fått globalt erkännande sedan dess, och räddningsaktionen förvandlades till en räddningsdramafilm kallad "Thai Cave Rescue".

I augusti förra året vann tonåringen ett stipendium för att gå på den uppskattade Brooke House College Football Academy i Leicester, med tillstånd av Sports Education Foundation och Zico Foundation.

Hans familj kontaktade utrikesministeriet. Mer detaljer kommer att meddelas senare.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.