UPPDATERING: Försvunnen Phuket fiskebåt hittades, alla besättningsmedlemmar säkra

Phuket-

En försvunnen Phuket fiskebåt och fyra besättningsmedlemmar har hittats i säkerhet.

Vår tidigare historia:

En lokal Phuket fiskebåt med fyra besättningsmedlemmar har varit ur kontakt och saknad sedan förra månaden.

En flygsökning efter en försvunnen Phuket fiskebåt och besättning har fortsatt.

Nu till uppdateringen:

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att i går, (13 februarith), fick de besked från en fiskare att den thailändska fiskebåten 'Soi Sakun Petch' som saknats sedan förra månaden hittades 42 nautiska mil från sydväst om Phuket.

Marinen åkte med helikopter till platsen där det saknade fisket hittades. Alla fyra besättningsmedlemmarna var i säkerhet. Fiskebåtens motor var trasig. Fiskebåten kommer att dras tillbaka till land av en annan fiskebåt.

En motorbåt skickades för att föra besättningen till land där de alla kom säkert fram.

De mötte sina familjer som väntade på dem med tårar av lycka. Besättningen var i bra form och sa att de fiskade efter mat och hade gott om vatten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.