Thailand upprätthåller regler för inresa för "helt återöppning".

PRESSMEDDELANDE:

Endast besökare som kommer från eller åker till länder som kräver ett RT-PCR-test behöver ha en sjukförsäkring som täcker behandling av COVID-19 i Thailand.

Bangkok – Thailands turistmyndighet (TAT) vill förtydliga att Thailand fortsätter att välkomna alla internationella turister under den policy som infördes den 1 oktober 2022 för att helt återuppta turism.

Thailands vice premiärminister och folkhälsominister, HE Mr. Anutin Charnvirakul, sa "Internationella resenärer som anländer till Thailand behöver inte visa bevis på vaccination."

Dessutom är utländska turister inte skyldiga att visa ATK- eller RT-PCR-testresultat.

Som en del av den fullständiga återöppningen för turism, erbjuder Thailand också en längre vistelseperiod för besökare. Från och med den 31 mars 2023 förlängs vistelseperioden till 45 dagar (från 30 dagar) för turister från länder/territorier som är berättigade till visumbefrielse och till 30 dagar (från 15 dagar) för de som är berättigade till visum vid ankomst (VOA).

Men medan Thailand välkomnar alla besökare, kan en marknad för besökskällor kräva att inkommande besökare inklusive deras egna medborgare som återvänder hem får ett negativt PCR-resultat.

Därför strävar Thailand efter att överensstämma med reglerna i dessa länder – bland dem är Kina. Därför måste passagerare från ett land som har krav på RT-PCR-test ha en sjukförsäkring som täcker behandling av COVID-19 i Thailand.

Med kampanjen "Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters" bjuds turister över hela världen in att uppleva kungarikets myriad av underbara befintliga och nya turismupplevelser, produkter och tjänster.

Folkhälsoåtgärder för utländska resenärer som reser in i Thailand

  1. Bevis på vaccination krävs INTE längre.
  2. Resenärer från de listade länderna kräver negativa RT-PCR-testresultat före avresa från Thailand bör ha en sjukförsäkring som täcker minst 10,000 19 USD för COVID-7-behandling som täcker vistelsens varaktighet i Thailand plus XNUMX ytterligare dagar.
    • De med affärsarrangemang, inklusive flygbesättningar och studenter, kan ha ett officiellt brev från värden eller annan form av försäkring för att täcka ett sådant behov.
    • Karantänen kommer slumpmässigt att kontrollera försäkringsbeviset för resenärer från de listade länderna. Om resenärerna inte har bevis på försäkring måste resenären köpa en sjukförsäkring innan immigration.
  3. Innehavare av thailändska pass och transit-/transferpassagerare är undantagna från sjukförsäkringskontrollerna.
  4. Flygbolagen måste följa relaterade regler och följa riktlinjerna på lämpligt sätt, såsom att be passagerare att bära mask hela tiden utom under måltider eller nödsituationer.
  5. Alla passagerare som har symptom på covid-19 vid ankomsten ska rekommenderas att ta ett covid-19-test vid ankomsten.

Resenärer kan kontakta Department of Disease Control (DDC) Hotline 1442 eller besöka https://ddc.moph.go.th/index.php för mer information.

Notice to Air Missions (NOTAM)

Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) NOTAM gav råd till flygbolag som flyger till Thailand om sjukförsäkring samt andra hälsorelaterade rekommendationer.

NOTAM är av rådgivande karaktär och är inte obligatoriskt för flygbolag. Det är tänkt av CAAT och berörda resemyndigheter att underlätta inresa och att stödja bästa möjliga besöksupplevelse. Flygbolag kan agera efter eget gottfinnande när det gäller deras passagerare som kommer till Thailand.

Start- och slutdatum för DDC- och CAAT-meddelanden

DDC:s folkhälsoåtgärder för utländska resenärer som reser in i Thailand och CAAT:s meddelande till flyguppdrag träder i kraft den 10 januari 2023 tills vidare. Enligt MoPH, så snart dessa länder häver kravet på RT-PCR före inresan, så krävs inte sjukförsäkringen automatiskt.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.