Många utländska simmare i Phuket skadades av maneter

Phuket -

Många utländska simmare vid Phukets stränder har skadats av giftiga maneter, säger thailändska myndigheter.

Giftiga maneter förs iland av den senaste tidens kraftiga vågor. Många utländska simmare vid stränderna i Phuket har drabbats av lindriga stick och en del har lindrig allergi mot sticken.

Chefen för Phuket Resources Conservation Centre Mr Suchart Ratanaruengsri berättade för Phuket Express att hans team har kontrollerat varningsskyltar som har satts på Phukets stränder för att varna för giftiga maneter och vad man ska göra om en simmare har blivit stucken.

Strandbadvakter vid Patong Beach berättade för Phuket Express att de använder vinäger för att tvätta det drabbade hudområdet i minst 30 sekunder. De har varnat simmare att inte tvätta den drabbade huden med dricksvatten eller alkohol för att förhindra fler allergiska reaktioner. Havsvatten kan användas för att tvätta om du inte har vinäger.

Ordföranden för Karons kommunfullmäktige, Trin Thipmongkol, berättade för Phuket Express att de mest giftiga maneterna nära stränderna i Phuket är den portugisiska man-o-war som inte är lika farliga som boxmaneten eller havsgetingen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.