Franska turister räddade efter att ha gått vilse i Phukets djungel

Phuket -

Två franska turister har räddats efter att ha gått vilse i djungeln i Thalang.

Chefen för Sirinat nationalpark, Sorasak Rananan, berättade för Phuket Express att på söndagen (12 februari)th) klockan 10:22 fick de besked från byns chef i deldistriktet Sakoo om att två utländska turister hade förlorats i skogen inne i nationalparken.

Nationalparkstjänstemän, Phukets turistpolis och byns chef sökte på en naturstig i Baan Nai Thon via den plats som turisterna skickade.

Klockan 0.40 på måndagen (13 februarith) befanns de två franska turisterna i säkerhet. De identifierades av Phukets turistpolis men bad senare om att deras namn skulle undanhållas på deras begäran. De sa tack till alla officerare och bybor.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.