Trettiotvå havssköldpaddsbebisar i läder släpps till Phuket Sea

Phuket -

Trettiotvå havssköldpaddor i läder har framgångsrikt kläckts och tagit sig ut i havet i Phuket.

Igår kväll (10 februarith) vid Nai Yang Beach i Thalang ledde Phukets guvernör Narong Woonciew släppandet av 32 havssköldpaddor i läder.

Chefen för Sirinat National Park Sorasak Rananan berättade för Phuket Express att havssköldpaddans mamma lade ägg på december 11th förra året på Mai Khao Beach i närheten i Thalang. Totalt hittades 108 ägg i boet och 79 är fertila ägg. Äggen flyttades till ett säkert område vid Nai Yang Beach i närheten.

I natt kläcktes 32 havssköldpaddor i läder med framgång från sina ägg. Andra ägg väntar fortfarande på att kläckas.

Guvernör Narong sa till The Phuket Express, "Detta är ett gott tecken på att naturen och miljön i Phuket har förbättrats efter att lädersköldpaddans mamma lade ägg på Phuket Beach."

"Vi har hoppfulla planer på att vara värd för 'Expo 2028 Phuket Thailand' där temat är 'Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity'. Att släppa ut sköldpaddsungar i havet visar att Phuket har hämtat tillbaka våra naturresurser”, tillade guvernör Narong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.