Två personer på Phuket-bussen skadades efter att beväpnad man öppnade eld

Phuket -

Två personer på en buss i Phuket har ådragit sig skador efter att en beväpnad man öppnade eld medan andra passagerare sprang iväg.

Phuket City Police underrättades om händelsen klockan 7:00 i morse (10 februari) om en buss som färdades på Thep Krasattri Road i Rassada i Kwuan Din Dang. Polis kom till platsen och stängde av vägen för båda körfälten i en radie på en kilometer som en säkerhetsåtgärd.

Busschauffören, Mr. Somyos Buakaew, 42, som inte skadades, berättade för Phuket Express: "Bussen hade avgått från bussterminalen ungefär en kilometer bort. Bussen var på väg till Phatthalung. Det var nio passagerare idag."

"Den beväpnade mannen öppnade eld innan jag stannade bussen och hörde ett annat pistolskott. En man och en kvinna i bussen skadades. Andra passagerare och jag flydde från bussen efter att bussen stannat. De två skadade personerna fördes till ett närliggande sjukhus.” Somyos uppgav.

Det är oklart om den misstänkte fortfarande är på bussen även om blandade rapporter sa att polisen förhandlade med en person av intresse. Området är fortfarande avstängt.

Detta är en utvecklande berättelse.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.