Region 8 Polisen varnar för köp av begagnade bilar efter att sju bilar beslagtagits med falska registreringsskyltar

Södra –

Region 8 Polisen har varnat för köp av begagnade bilar efter att sju bilar beslagtagits med falska registreringsskyltar.

Igår (8 februarith), Region 8 Polisen baserad i Phuket berättade för Phuket Express att de har beslagtagit sju bilar, av dessa greps två misstänkta med två bilar i Nakhon Si Thammarat. En annan bil och misstänkt greps i Surat Thani. De åtalas för att ha använt falska bilhandlingar.

De sista fyra bilarna beslagtogs när förare försökte fly vid vägkontroller. Bilägarna kontaktas. Två bilar som beslagtogs fanns på Samui Island och ytterligare två bilar fanns i Krabi och Nakhon Si Thammarat.

Dessa bilar visade sig använda falska registreringsskyltar och skattedekaler.

Region 8 Polisen har varnat folk att vara mer försiktiga när de köper begagnade bilar och bett konsumenterna att vänligen undvika att köpa begagnade bilar på nätet eftersom de flesta av dem inte är lagliga fordon eller har problem med ekonomi eller till och med eventuellt är stulna bilar.

Att använda falska myndighetsdokument ger ett straff på upp till fem års fängelse eller böter på upp till 100,000 XNUMX baht eller båda.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.