Lagliga taxichaufförer från andra provinser kommer att tillåtas arbeta lagligt i Phuket

Phuket -

Lagliga taxichaufförer från Bangkok och andra provinser kommer att få arbeta lagligt i Phuket.

Vår tidigare historia:

Rättsliga åtgärder vidtas mot illegala taxichaufförer i Phuket. Taxichaufförer (Green Plates) från Bangkok hittades också som service i området mot regler och förordningar.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Phuket Land Transport Office, Mr. Atcha Buajan, berättade för Phuket Express efter ett möte idag (9 februari)th) med taxichaufförer från andra provinser (gröna plattorna) att reglerna skulle slappna av för att tillåta dem att lagligt arbeta i Phuket.

Mötet kom efter igår (8 februarith) taxichaufförer (gröna plattor) registrerade i Bangkok och andra provinser samlades vid Saphan Hin i Phuket Town.

Herr Atcha berättade för Phuket Express att det finns många taxichaufförer utanför provinsen som hjälper turister i Phuket. De har drabbats hårt efter att Phuket PLTO, eller Phuket Land Transport Office, slog till mot dem.

Phuket PLTO har gått med på att låta dessa taxichaufförer tillåtas att lagligt tillhandahålla tjänster för kunder i Phuket. De måste dock registrera sig hos Phuket PLTO inom en månad för att uppge att de för närvarande arbetar i Phuket istället för i sin hemprovins.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.