Många utlänningar i Phuket påstås hyra bilar för att utföra illegala taxitjänster

Phuket -

Phuket-tjänstemän utreder efter att de har fått många klagomål om att många utlänningar hyr bilar för att de utför illegala taxitjänster.

Ett team av tjänstemän från Phuket Land Transport Office (Phuket PLTO) och Phuket Provincial Employment Office satte i eftermiddags (8 februari) upp en checkpoint vid Si Kor-korsningen i Kathu som många fordon var på väg upp till Patong Hill.

Phuket PLTO-chefen Mr. Atcha Buajan berättade för Phuket Express att de har fått många klagomål om att många utlänningar i Phuket hyr bilar och är illegala taxichaufförer.

Kontrollposter sätts upp i Phuket, särskilt i områden där det finns många turister. De kommer att fortsätta leta efter det här problemet också.

Om någon upptäcker misstänkta illegala utländska taxichaufförer, ring 1584-jouren. En taxichaufför i Thailand är ett yrke endast för thailändska medborgare och inte för utlänningar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.