UPPDATERING: Kinesisk vicekonsul i Phuket för att träffa guvernör efter att en kinesisk turist attackerats av personalen från Tour Company

Phuket -

En kinesisk vicekonsul är i Phuket för att träffa Phukets guvernör efter att en kinesisk turist attackerades med en kniv av en turnépersonal i Phuket, efter en tvist om en återbetalning.

Våra tidigare berättelser:

En kinesisk turist ska ha skadats efter att ha blivit skuren av en researrangör i Kata.

En turnépersonal har åtalats för kroppsskada, vållande till skada och bärande av kniv offentligt.

Ett reseföretag står inför sex månaders licensavstängning och kan riskera böter på upp till 500,000 XNUMX baht efter att en anställd attackerat en kinesisk turist.

Nu till uppdateringen:

Idag (7 februarith) den kinesiska vicekonsuln anlände till Phuket för att träffa Phukets guvernör Naroong Woonciew.

Guvernör Naroong bad om ursäkt för händelsen och uppdaterade vicekonsuln om rättsliga åtgärder som vidtas mot turnépersonalen. En polisanmälan har också lämnats in mot reseföretaget för händelsen och ytterligare rättsliga anklagelser kommer, enligt guvernören.

Den kinesiske vicekonsuln Li Chenglong uttalade till guvernören och thailändska medier: "Vi är nöjda med myndigheternas snabba slutsats av denna incident och tackar relevanta Phuket-byråer och ledare som omedelbart följde upp frågan. Vi tror att denna incident inte påverkar den goda relationen mellan det thailändska och kinesiska folket.”

"Detta bör dock vara ett exempel för att förhindra att en liknande typ av incident inträffar med kinesiska turister eller för den delen andra turister i framtiden", fortsatte vicekonsuln.

”Vi har uppmärksammat alla kinesiska turister som besöker Phuket och Thailand. Vi förväntar oss att alla kinesiska turister i Thailand kommer att vara säkra och glada när de besöker Phuket och andra attraktioner och områden och vill komma tillbaka igen.” Vicekonsuln avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.