Phukets största berättelser från den senaste veckan: ryska och vitryska arresterade, nigerianska män arresterade 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 30 januari 2023 till söndagen den 5 februari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) förväntar sig att 12 miljoner turister ska besöka Phuket i år.

Under den kommande sommaren kommer det att finnas fler israeliska turister som besöker Phuket också, en relativt ny marknad för Phuket. Några av dessa besökare har besökt Phuket tidigare och några är nya turister.

2. Ordföranden för Andaman Guide Association har förtydligat ett rykte om poliser som påstås ha pressat pengar från en saudiarabisk turist.

Berättelsen kom fram efter att en oidentifierad reseledare den här veckan uttalade sig i ett thailändskt nyhetsprogram på tv. Phuket-tjänstemän säger dock att detta är en gammal historia och inte längre relevant.

3. Totalt bötfälldes 90 illegala taxichaufförer i Phuket under de senaste tre månaderna och 33 av dem har fått sina körkort indragna i 90 dagar.

"Svarta skyltar" är en term som vanligtvis används av PLTO för att kalla ett normalt personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog) men i stället visade sig användas för att överföra passagerare som en illegal taxi. Under tiden kan taxibilar med gröna registreringsskyltar servas i provinser där de endast har registrerats.

4. En rysk misstänkt greps för att ha rånat andra ryssar för kontanter och kryptovaluta i Thalang.

En vitrysk man greps för att ha varit inblandad i att råna andra ryssar för kontanter och kryptovaluta i Thalang.

5. Fyra nigerianska män arresterades i Rawai och Chalong med mer än 1,200 XNUMX dagars uppehåll vardera.

Gripandet följer efter att poliser fått ett anonymt tips från en bekymrad medborgare att de (utlänningar från den afrikanska kontinenten) vistades i ett område där inte många människor bodde och misstänktes vara inblandade i romantikbedrägerier.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.