Senior thailändsk polis slår ner reglerna för vägkontroll

nationell -

Thailändsk kontrollstationspolis har beordrats av den nationella polischefen att lagra sina kroppskamerainspelningar i minst 20 dagar, efter virusutpressningsfall mot besökande turister.

Rikspolischef Pol. General Damrongsak Kittiprapas utfärdade en order lördagen den 4 februari, som kräver att alla kontrollpostpoliser ska lagra sina kroppskamerabilder av deras beteende vid checkpointen i minst 20 dagar.

Beställningen motiverades förmodligen av de två senaste fallen av polisskakningar mot en taiwanesisk skådespelerska, Charlene An, i Bangkok, och en icke namngiven Kinesisk turist i Pattaya.

De två besökande turisterna ska ha blivit utpressade på pengar för att de bär på vapinganordningar av thailändska poliser.

In Charlene Ans fall, hävdade de berörda poliserna att deras kroppskamerainspelningar automatiskt hade raderats, men enligt den seniora utredaren har minneskorten som användes för att lagra inspelningarna inte raderats eller skrivits över utan förstördes.

Vissa data på minneskorten hade dock återställts.

Förutom att lagra bilderna, stod det i rikspolischefens order också att polisen behövde tillstånd från sin överordnade eller en befälhavare innan de satte upp kontrollpunkter för ospecifikt brottsbekämpande eller trafikkontrollsyfte.

Om någon kontrollstationspolis hade anklagats för att ha utpressat pengar eller krävt muta, skulle de som godkände inrättandet av checkpointen också ställas inför utredning och straff tillsammans med de anklagade poliserna.

Slumpmässig inspektion av polisens kontrollstationer skulle också genomföras för att förhindra eventuella missförhållanden från tjänstemännen.

Alla individer som stoppas vid checkpoints skulle också spelas in på video för insyn.
Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/