Turismen i södra Thailand förbättras med 85 procent av hotellrummen bokade till nästa månad, säger Hotel Association

södra Thailand –

Situationen för södra turism har förbättrats med 85 procent av hotellrummen bokade till nästa månad, sa ordföranden för Southern Hotel Association.

Sueksit Suwandissakun, ordförande för Southern Hotel Association, sa till The Phuket Express, "Turismen i den södra delen av Thailand är bättre än i december förra året. Rumsbokningarna ligger på 85 procent vilket är mer än vi förväntat oss. Turismen har ökat till nivåer på ungefär samma nivå som före Covid -19 2019. Många hotell är fulla i kända turistområden. Men de flesta av rumsbokningarna är på trestjärniga hotell och därunder.”

"Bokningsfrekvensen den här månaden är upp till 80 procent medan den nästa månad är på 60 procent och ännu fler bokningar fortsätter. Den begränsande faktorn för turism är att endast 50 procent av flygen är tillbaka i drift jämfört med 2019 (240 matcher från 450 flyg). Men på de flygningar som servas är passagerarantalet 70 procent bättre.” Mr Sueksit förklarade.

"Under tiden var de 10 bästa länderna när det gäller antalet ankomster till Phuket under det senaste året: ryska, indiska, australiensiska, brittiska, singaporeanska, tyska, malaysiska, kazakstanska, amerikanska och israeliska," sa Sueksit.

"Om frågan där polisen i Bangkok utpressade en taiwanesisk skådespelerska och rykten om poliser som påstås ha pressat pengar från en saudiarabisk turist, detta har inte påverkat turismen. Den här månaden är kärlekens månad på grund av Alla hjärtans dag, men detta hjälper inte fler resor eftersom det inte finns några långa semester, särskilt för utländska turister. Det normala bokningspriset för den här månaden är redan bra, säger Sueksit.

Du kanske gillar det här:

Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) förväntar sig att 12 miljoner turister ska besöka Phuket i år.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.