Senior thailändsk polis fortsätter att varna att vaping är olagligt även när debatten om vapinglagar fortsätter

Nationellt —

En thailändsk senior polis från avdelningen för rättsliga frågor och rättstvister sa att alla som grips med e-cigaretter eller vapes kan få böter på upp till 500,000 XNUMX baht och få ett maximalt fängelsestraff på fem år.

Pol. Generallöjtnant Trairong Phieewphan, chef för avdelningen, sa onsdagen den 1 februari att e-cigaretter även kända som vapes är förbjudna produkter som inte kan importeras till kungariket, enligt handelsministeriets direktiv från 2014 och 2016. .

Uttalandena kommer efter flera uppmärksammade fall av påstådd utpressning som den här med en taiwanesisk skådespelerska och den här med en grupp kinesiska turister har träffat thailändska nyheter.

Personer med e-cigaretter i sin ägo bryter därför mot lagen för att ta emot eller äga förbjudna produkter och kan dömas till böter på upp till 500,000 246 baht och/eller få ett fängelsestraff på upp till fem år i enlighet med 244 och 2017 §§. XNUMX års tullag, sa Pol. Generallöjtnant Trairong.

Tjänstemannen fortsatte med att säga att vapes också anses vara cigaretter eftersom det sätter nikotin i användarens kropp enligt avsnitt 4 i 2017 års Tobacco Products Control Act, vilket innebär att det är olagligt för vape-användare att röka vapes i ett förbjudet område.

Gärningsmännen kan få böter på upp till 5,000 XNUMX baht, sa Trairong.

Han tillade att lagen kan ändras i framtiden för att hålla jämna steg med de förändrade trenderna men noterade att polisen har en skyldighet att upprätthålla de nuvarande lagarna. Detta kommer eftersom vissa politiker har krävt att lagarna ska ändras nyligen som vi ser här.

Pattaya News noterar tillsammans med information från våra juridiska partners här på Isaan Advokater som vaping i Thailand har varit ett kontroversiellt ämne under en tid nu, särskilt på senare tid, med många länder och regioner runt om i världen som har vidtagit åtgärder för att antingen begränsa eller helt förbjuda användningen.

Thailand är ett sådant land, där den kungliga thailändska regeringen har meddelat att det är helt olagligt att äga, sälja eller använda någon form av elektroniska cigaretter eller vapingapparater.

Detta förbud infördes 2014 och har inte ändrats sedan dess. Thailand implementerade lagar kring vaping syftar till att skydda allmänheten från eventuella hälsorisker i samband med aktiviteten.

Vaping, som hänvisar till inandning av en aerosol som produceras av en enhet som en elektronisk cigarett, har varit en omtvistad fråga i Thailand på senare tid.

Med oro för hälsokonsekvenserna av vaping har den thailändska regeringen beslutat att införa ett antal juridiska åtgärder för att begränsa aktiviteten, till exempel alla som vill vape i Thailand måste först skaffa en licens från hälsoministeriet.

Licensen beviljas endast till personer över 18 år och kräver att sökanden styrker sin ålder, klarar en läkarundersökning och lämnar ett skriftligt samtycke från sin läkare. För mer information kan man kontakta Isaan Lawyers här.

Det är viktigt att notera att även om vapingutrustning fortfarande kan köpas i Thailand, är den olaglig och att försöka köpa den kan leda till allvarliga konsekvenser.

Dessutom kan myndigheterna inte alltid blunda för försäljningen och du kan bli arresterad och åtalad även om du köper den från en lokal försäljare.

Det är också olagligt att sälja vapingprodukter till personer under laglig ålder, med straff som sträcker sig från böter till till och med fängelse.

De som ertappas med att inneha eller använda någon vapingutrustning kan riskera fängelse och eller rejäla böter. Om man blir påkommen är en av de första sakerna man bör göra att kontakta en advokat som Issan Lawyers för att få hjälp här.

Även om det fortfarande är tekniskt möjligt att köpa vapingutrustning i Thailand, rekommenderas det starkt att resenärer undviker all inblandning med vapingutrustning för att undvika juridiska problem. Det är också viktigt att resebyråer och researrangörer ger lämpliga varningar till sina gäster för att garantera deras säkerhet.

Dessutom är det olagligt att vape på offentliga platser, såsom kontor, utbildningsinstitutioner, sjukhus, flygplatser och kollektivtrafik. Förbrytare kan dömas till böter på högst 1,000 30 baht eller dömas till fängelse i upp till XNUMX dagar.

De konstateras bryta mot denna lag i Thailand får allvarliga konsekvenser. Både utländska medborgare och thailändska medborgare kan bli föremål för arrestering och fängelse samt böter. Detta gäller resenärer som tar med sig någon typ av vapingutrustning, såväl som leverantörer som försöker sälja den.

Vidare har den brittiska regeringen utfärdat en varning till sina medborgare, där de säger att alla som blir ertappade med att använda eller sälja dessa enheter i Thailand kan få stränga böter och straff.

Med ytterligare information från våra juridiska partners, Issan Lawyers.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.