Rättsliga åtgärder vidtogs mot fyra illegala taxichaufförer i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot fyra illegala taxichaufförer i Phuket.

Phuket Land Transport Office (PLTO) rapporterade i går (2 februari) att från 10:00 till 12:30 satte relevanta tjänstemän upp en checkpoint nära Rassada-piren i Rassada-distriktet, Mueang Phuket.

Två taxibilschaufförer hittades använda fordon för att förflytta turister som illegala taxibilar (Black Plates). Två taxichaufförer (Green Plates) från Bangkok hittades också som service i området mot regler och förordningar.

De kränkande taxichaufförerna kommer att dömas till böter och deras körkort kommer att övervägas för 90 dagars avstängning.

Phuket Express noterade att "svarta skyltar" är en term som vanligen används av PLTO för att kalla ett normalt personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog) men i stället visade sig användas för att överföra passagerare som en illegal taxi. Under tiden kan taxibilar med gröna registreringsskyltar servas i provinser där de endast har registrerats.

Du kanske gillar det här:

Totalt bötfälldes 90 illegala taxichaufförer i Phuket under de senaste tre månaderna och 33 av dem har fått sina körkort indragna i 90 dagar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.