Phuket-tjänstemän klargör om påstådd utpressning av pengar från Saudiarabiens turist

Phuket -

Ordföranden för Andaman Guide Association har förtydligat ett rykte om poliser som påstås ha pressat pengar från en saudiarabisk turist.

Berättelsen kom fram efter att en oidentifierad reseledare den här veckan uttalade sig i ett thailändskt nyhetsprogram på tv efter nationella nyheter om utpressningen av en taiwanesisk skådespelerska. Han sa att en reseguide i Phuket skickade ett meddelande till honom om korrupta poliser som påstås ha placerat illegala droger på en saudiarabisk turist. De pressade sedan ut pengar från turisten på ungefär en miljon baht.

Mr. Krit Thepbamrung, ordförande för Andaman Guide Association sa: "Vi har kollat ​​upp det här uttalandet och upptäckt att det här problemet hände för länge sedan och vi var inte säkra på om det var sant om utpressningen. Personen som tog det här problemet tillbaka åldrar efter att det påstås ha hänt har skadat Phuket-turismen."

"Vi måste vara mer försiktiga när vi vill säga något. Vi måste kolla först om det inte kommer att bli viralt runt om i världen. Turister som hört talas om detta kanske inte vill besöka Phuket.” avslutade Krit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.