Lädersköldpadda lägger ägg på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

En havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Takua Pa-distriktet.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) underrättades från Koh Kor Khaos bychef Mr. Sanae Churat att i går (31 januari)st) lokala invånare hittade spår av en havssköldpaddsmamma på Sunset Beach.

DMCR:s tjänstemän och personal anlände till stranden för att hitta havssköldpaddsboet och upptäckte att de var havssköldpaddsägg i läder. Boet var fullt av ägg och området påverkades inte av havsvatten eller dåligt väder.

Därför togs inte äggen bort från sina bon. Boet inhägnas dock för äggets skydd.

Lokalbefolkningen på Koh Kor Khao är mycket nöjda eftersom detta är det första boet som hittats av havssköldpaddor i läder på två år i byn Koh Kor Khao. Senast havssköldpaddsägg av läder hittades i byn var 2021. Dessutom var alla ägg förra gången inte fertila ägg.

Lokala invånare väntar ivrigt på att få se de små havssköldpaddorna.

Du kanske gillar det här:

En havssköldpadda lade ägg på en strand i Takua Thung-distriktet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.