Mer än 200,000 2023 turister besöker Samui Island under den första månaden XNUMX

FOTO: Surat Thani Public Relations Department

Samui Island –

Mer än 200,000 XNUMX turister har besökt Samui Island sedan början av detta år.

Surat Thanis guvernör Wichawut Jintoe berättade för pressen idag (31 januarist) från den 1 januarist till januari 23rd, det var 178,077 86,507 turister som besökte Samui Island. Av dessa anlände 91,570 XNUMX med flyg och XNUMX XNUMX anlände med färjor.

"Detta antal inkluderade inte turister från kryssningsfartyg som var fyra rundor för en dagsturer och två rundor stannade på Samui Island för en natt. I slutet av den här månaden kommer det att vara mer än 200,000 XNUMX turister som besöker ön Samui”, konstaterade Wichawut.

"Antalet turister som besöker Samui Island under årets första månad har ökat jämfört med åren tidigare. De besökte också närliggande öar som Phangan Island och Tao Island (Turtle Island) samt andra turistplatser på landet. Det här är en bra början som visar att Samui Island är en av de bästa platserna i Thailand som turister gillar att besöka, tillade Mr. Wichawut.

============================

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.