Phukets största berättelser från den senaste veckan: Sju utlänningar räddade från havet och mycket mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 23 januari 2023 till söndagen den 29 januari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En misstänkt efterlyst i Phuket har gripits i Bangkok för mordbrand och påstås ha försökt döda en säkerhetsvakt på en ormfarm i Phuket för 11 år sedan. Den misstänkte ska också ha varit inblandad i vad thailändska medier har stämplat som en ökända kinesisk maffiaboss, "Tuhao".
  2. Phuket ser fler aktiviteter från turister, eftersom turismen nu ligger på 50 % jämfört med nivåerna före pandemi, enligt chefen för Thailands turistmyndighets kontor i Phuket.

Antalet besökare till Phuket från januari till december 2022 uppgick till 9.26 miljoner, där 53.6% var inhemska turister och 46.4% var internationella turister, vilket pumpade in 233.38 miljarder baht i turistintäkter till Phuket under hela året.

3. En jetski- och parasailoperatör bötfälldes på 60,000 XNUMX baht efter att ha brutit mot reglerna och opererat på en skyddad strand i Thalang.

Surin Beach är en skyddad strand (White Beach Project) där marina verksamheter är förbjudna. Dessa aktiviteter har irriterat strandbesökare och simmare och är inte säkra för dem.

4. Mer än 158,000 2.6 thailändare och utlänningar besökte Phuket för den kinesiska nyårsfestivalen som genererade minst XNUMX miljarder baht, sade TAT-myndigheten.

Det fanns totalt 121 internationella flygningar från 40 flygbolag som transporterade 24,809 121 passagerare medan totalt 17,155 inrikesflyg tog XNUMX XNUMX passagerare.

5. Den kungliga thailändska marinen räddade sju utländska turister och en kapten från en båt efter att ha kämpat mot vågorna i Phuket.

En fiskebåt med sju utländska turister i södra Phuket kämpade med starka vågor i havet. Navigatorn på båten var trasig vilket gjorde att båtkaptenen inte kunde ta dem tillbaka till stranden.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.