Phuket förväntar sig 12 miljoner turister i år

Phuket -

Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) förväntar sig att 12 miljoner turister ska besöka Phuket i år.

Direktören för Phuket TAT Nathasiri Ronnasiri sa till Phuket Express "Vi förväntar oss att 12 miljoner turister kommer att besöka Phuket i år. Det kommer att vara ungefär samma antal turister som före Covid-19.”

”Förra året var antalet besökare i Phuket 9,260,657 46.4 53.6. Av dessa var 74.4 procent utländska turister och XNUMX procent thailändska turister. Phuket har genererat XNUMX procent av sina inkomster från utländska turister.” sa Nathasiri.

"Under den kommande sommaren kommer det att vara fler israeliska turister som besöker Phuket också, en relativt ny marknad för oss. Några av dessa besökare har besökt Phuket tidigare och några är nya turister.” avslutade Nathasiri.

Du kanske gillar det här:

Phuket ser fler aktiviteter från turister, eftersom turismen nu ligger på 50 % jämfört med nivåerna före pandemi, enligt chefen för Thailands turistmyndighets kontor i Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.