Tre kinesiska män räddade efter att en segelbåt gick sönder i Krabisjön

Krabi –

Tre kinesiska män har räddats efter att en segelbåt havererat av hårda vindar nära en ö i Krabi.

Krabis marinpolis berättade för Phuket Express att på lördagen (28 januarith) fick de besked om att en mast och motor på en segelbåt var trasiga. Segelbåten flöt nära den fjärde ön (Koh See).

De gick ut till platsen där de hittade segelbåten som heter 'Suntess'. Båtens mast var trasig. Krabis marinpolis berättade för Phuket Express att segelbåten hade registrerats i Kina. Tre manliga kineser hittades som var Mu Zezhi, 47, båtkaptenen, Jing Peng, 38, och Mu Deng, 47.

De tre kinesiska männen gick ut från en småbåtshamn i underdistriktet Pak Nam för att besöka närliggande öar. Medan de var på väg tillbaka till marinan blåste det kraftiga vindar som gjorde att deras mast bröts och även träffade båtmotorn. Motorn gick sönder innan de tre männen ringde Krabis marinpolis.

De bar alla flytvästar. Ingen skadades. Ankaret släpptes i väntan på att segelbåten skulle dras tillbaka senare, berättade Krabis marinpolis för Phuket Express.

Liknande incident:

En malaysisk mamma och hennes sexåriga dotter har dödförklarats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.