Ryska turister spjutspets utländska ankomster i Phuket

phuket -

Phuket ser fler aktiviteter från turister, eftersom turismen nu ligger på 50 % jämfört med nivåerna före pandemi, enligt chefen för Thailands turistmyndighets kontor i Phuket.

Nantasiri Ronsiri sa på torsdagen att antalet besökare till Phuket från januari till december 2022 uppgick till 9.26 miljoner, där 53.6 % var inhemska turister och 46.4 % var internationella turister, vilket pumpade in 233.38 miljarder baht i turistintäkter till Phuket under hela året.

"Före pandemin hade Phuket en turismintäkter på 400 miljarder baht," sa Nantasiri, "Och nu är vi på 200 miljarder baht, så det betyder en återhämtning på 50 %."

Hon fortsatte att utländska turister tillskrev 70 % av hela intäkterna medan thailändska turister stod för 20 %.

Samtidigt var de 10 bästa länderna när det gäller antalet ankomster till Phuket under det senaste året:

  1. Ryssland
  2. Indien
  3. Australien
  4. England
  5. Singapore
  6. Tyskland
  7. Malaysia
  8. Kazakstan
  9. Sydkorea
  10. USA

Nantasiri noterade att det är förvånande att se Kazakstan och Amerika på listan, och lägger till att en stor grupp kazakiska turister i allmänhet väljer att landa och stanna i Phuket i några dagar innan de tar en resa till andra destinationer, som Bangkok eller ön Samui.

När det gäller thailändska turister valde många att besöka Phuket under nyårsperioden men kunde ändå inte slå utländska turister.

I mitten av januari 2023 sa Nantasiri att Phuket välkomnade tre slagsmål från Kina, som mestadels bar affärsmän. Men stora kinesiska resegrupper kommer att anlända till Phuket så snart de får visum.

Hon uppgav att hotellbeläggningen ligger på cirka 80%, med vissa platser som når 90-95%. Vissa hotell är dock inte helt öppna ännu, eftersom vissa hotell saknar medel för att starta om sin verksamhet.

"Vårt mål för 2023 är att locka minst 12 miljoner internationella och inhemska turister till Phuket, medan det övergripande målet för Thailand är att välkomna 23 miljoner besökare." avslutade Nantasiri.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.