Jet-ski och parasailing operatör får böta 60,000 XNUMX baht efter att ha brutit mot reglerna på stranden i Thalang

Thalang –

En jetski- och parasailoperatör bötfälldes på 60,000 XNUMX baht efter att ha brutit mot reglerna och opererat på en skyddad strand i Thalang.

Chefen för Phuket Marine Office, Mr. Chayapong Pranit, berättade för Phuket Express att de fick klagomål om att en jet-ski- och parasailoperatör opererade illegalt på Surin Beach i Cherng Talay.

Surin Beach är en skyddad strand (White Beach Project) där marina verksamheter är förbjudna. Dessa aktiviteter har irriterat strandbesökare och simmare och är inte säkra för dem.

Chayapong berättade för Phuket Express i går (27 januarith) att när tjänstemän inspekterade stranden hittades fem vattenskotrar på den. Dessa vattenskotrar är registrerade för att endast användas på Bang Tao Beach i Cherng Talay och vattenskotrarna används i fel område för deras licenser. Operatören har bötfällts 10,000 50,000 baht för varje vattenskoter, totalt XNUMX XNUMX baht.

Chayapong berättade också för Phuket Express att de upptäckte att operatören använde en båt för parasailing som endast var tillåten att användas på Kamala Beach, Kathu. Operatören bötfälldes också med ytterligare 10,000 XNUMX baht för att ha använt båten i fel område i licensen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.